6.24. Φάκελοι

Σχήμα 15.114. Προτιμήσεις βασικού φακέλου

Προτιμήσεις βασικού φακέλου

Αυτή η σελίδα σας επιτρέπει να ορίσετε τις τοποθεσίες για δύο σημαντικούς φακέλους που χρησιμοποιούνται από το GIMP για προσωρινά αρχεία. Οι σελίδες κάτω από αυτή σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τις αναζητήσεις τοποθεσιών για πόρους όπως πινέλα κλ· δείτε Φάκελοι δεδομένων για περιγραφή που εφαρμόζεται σε αυτές. Μπορείτε να αλλάξετε τους φακέλους εδώ επεξεργαζόμενοι τις εισόδους, ή πατώντας τα κουμπιά στα δεξιά για εμφάνιση ενός παραθύρου επιλογέα αρχείου.

Φάκελοι

Temporary folder

Αυτός ο φάκελος χρησιμοποιείται για προσωρινά αρχεία: αρχεία που δημιουργήθηκαν για προσωρινή αποθήκευση των δεδομένων εργασίας και έπειτα διαγραφή τους μες την ίδια σύνοδο GIMP. Δεν απαιτείται πολύς χώρος ή υψηλή απόδοση. Από προεπιλογή, ένας υποκατάλογος που λέγεται tmp στον προσωπικό σας κατάλογο GIMP χρησιμοποιείται, αλλά εάν αυτός ο δίσκος είναι πολύ στριμωγμένος για χώρο, ή έχει σημαντικά προβλήματα απόδοσης, μπορείτε να τον αλλάξετε σε έναν διαφορετικό κατάλογο. Αυτός ο κατάλογος πρέπει να υπάρχει και να είναι εγγράψιμος από εσάς, ή άσχημα πράγματα θα συμβούν.

Φάκελος εναλλαγής

Αυτός ο φάκελος χρησιμοποιείται ως «τράπεζα μνήμης» όταν το συνολικό μέγεθος των ανοιχτών εικόνων και δεδομένων στο GIMP υπερβαίνει τη διαθέσιμη RAM. Εάν δουλεύετε με πολύ μεγάλες εικόνες, ή εικόνες με πολλές στρώσεις, ή έχετε πολλές εικόνες ανοιχτές ταυτόχρονα, το GIMP μπορεί δυνητικά να απαιτεί εκατοντάδες Mb εναλλακτικού χώρου, έτσι ο διαθέσιμος χώρος δίσκου και η επίδοση είναι καθοριστικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε για αυτό το φάκελο. Από προεπιλογή, ορίζεται στον προσωπικό σας κατάλογο GIMP, αλλά εάν έχετε έναν άλλο δίσκο με περισσότερο ελεύθερο χώρο, ή σημαντικά καλύτερη απόδοση, μπορείτε να δείτε ένα σημαντικό όφελος από τη μετακίνηση του εναλλακτικού φακέλου σας εδώ. Ο κατάλογος πρέπει να υπάρχει και να είναι εγγράψιμος από εσάς.