3. Filtre neclare

3.1. Introducere

Fig. 17.2. Original pentru demo

Original pentru demo

Blur filters blur images, or parts of them, in various ways. If there is a selection, only the selected parts of an image will be blurred. There may, however, be some leakage of colors from the unblurred area into the blurred area. To help you pick the one you want, we will illustrate what each does when applied to the image shown at right. These are, of course, only examples: most of the filters have parameter settings that allow you to vary the magnitude or type of blurring.

This category describes the following filters:

Fig. 17.3. Neclaritate gaussiană (raza 10)

Neclaritate gaussiană (raza 10)

Cea mai utilizată dintre acestea este neclaritatea gaussiană. (Nu lăsați cuvântul "Gaussiană" să vă alunge: acest filtru face o imagine neclară în modul cel mai de bază.) Ea are o implementare eficientă, care îi permite să creeze o neclaritate foarte neclară într-un timp relativ scurt.

Fig. 17.4. Neclaritate selectivă

Neclaritate selectivă

Filtrul de neclaritate selectivă vă permite să stabiliți un prag astfel încât numai pixelii care sunt similari unul cu celălalt să fie estompați împreună. Acesta este adesea util ca un instrument pentru reducerea granulației în fotografii, fără a estompa marginile ascuțite. (De exemplu, rețineți că granulația de fundal a fost redusă.) Punerea în aplicare este mult mai lentă decât o neclaritate Gaussiană, așa că nu ar trebui să-l utilizați cu excepția cazului în care este într-adevăr nevoie de selectivitate.

Fig. 17.5. Pixelează

Pixelează

Filtrul Pixelează produce bine-cunoscutul efect "Abraham Lincoln" efect prin transformarea imaginii într-un set de pixeli pătrați mari. ( Filtrul Oilify , în grupul de filtre artistice, are un efect similar, dar cu petice neregulate în loc de pixeli perfect pătrați.)

[Notă] Notă

Puteți găsi o frumoasă explicație a efectului Abraham Lincoln [BACH04]. Veți vedea pictura lui Salvador Dali Gala contemplând Marea Mediterană întorcându-se la portretul lui Abraham Lincoln când se uită la ea de la distanță.

The Motion Blur filter is divided in Circular, Linear, and Zoom.

Fig. 17.6. Filtru neclaritate mișcare circulară

Filtru neclaritate mișcare circulară

Filtrul de neclaritate de mișcare circulară se estompează într-o direcție de rotație în jurul unui centru pe care îl puteți stabili.

Fig. 17.7. Filtru neclaritate liniară de mișcare

Filtru neclaritate liniară de mișcare

Filtrul neclaritate liniară de mișcare estompează într-o direcție pe care o puteți stabili.

Fig. 17.8. Filtru neclaritate de mișcare zoom

Filtru neclaritate de mișcare zoom

Filtrul neclaritate de mișcare zoom estompează într-o direcție radială în jurul unui centru pe care îl puteți stabili.

În cele din urmă, filtrele de neclaritate sunt într-adevăr același lucru ca o neclaritate Gaussiană, cu excepția înfășurării în jurul marginilor unei imagini pentru a vă ajuta să reduceți efectele de margine atunci când creați un model de mozaic pentru mai multe copii ale imaginii de partea laterală.