4.2. Diàleg de les imatges

Figura 15.64. El diàleg de les imatges

El diàleg de les imatges

El diàleg de les «Imatges» mostra la llista de les imatges obertes a la pantalla; cadascuna es representa amb una miniatura. Aquest diàleg és útil quan hi ha moltes imatges solapades a la pantalla: així, es pot utilitzar per a portar una imatge al capdavant.

4.2.1. Activeu el diàleg

Aquest diàleg és un diàleg acoblable; mireu la secció Secció 2.3, «Diàlegs i acobladors» sobre el seu ús.

Podeu accedir-hi:

  • des del menú principal: FinestresDiàlegs acoblablesImatges;

  • des del menú de la pestanya en qualsevol diàleg acoblable fent clic i seleccionant: Afegeix una pestanyaImatges.

En el menú Finestres, hi ha una llista de les finestres separades que només existeixen si almenys un diàleg roman obert. En aquest cas, podeu obrir el diàleg «Imatges» del menú principal: FinestresImatges.

4.2.2. Ús del diàleg de les Imatges

En el mode multi-finestra, en la part superior del diàleg apareix una llista desplegable de les imatges obertes si l'opció «Mostra la selecció de la imatge» està marcada en el menú de la pestanya.

Al centre hi apareixen les imatges obertes, en mode llista o en mode graella, segons el mode seleccionat. La imatge actual es realça en el mode llista, i s'enquadra en el mode graella. Amb un doble clic sobre el nom d'una imatge, la posarà en el primer pla de la pantalla. Amb un sol clic se selecciona la imatge perquè els botons puguin actuar sobre ella.

Modes graella i llista, mida de la previsualització

En el menú de la pestanya del diàleg «Imatges», podeu triar entre Visualitza com a graella i Visualitza com a llista. En mode graella, les imatges es disposen en una taula rectangular. En mode llista, s'alineen verticalment, i en cada fila es mostra una previsualització del contingut de la imatge, el nom, i les dimensions en píxels.

[Suggeriment] Suggeriment

Ctrl+F obriu un camp de cerca. Mireu Visualitza com a llista; Visualitza com a graella

Es pot canviar la mida de les previsualitzacions de la imatge utilitzant el submenú «Previsualitza la mida» del diàleg del menú de la pestanya.

Botons

Els tres botons de la part inferior del diàleg permeten operar sobre la imatge seleccionada. Aquests botons estan presents si «Mostra la barra dels botons» està marcada en el diàleg pestanya. Trobareu les mateixes ordres a través del menú fent clic dret en el diàleg.

Mostra les finestres de la imatge en el primer pla

La imatge seleccionada apareix en el primer pla de la pantalla. Si aquesta imatge té una altra vista, aquesta vista també s'apuja però roman darrere de l'original. La mateixa opció en el menú desplegable, que s'obté en fer clic dret, s'anomena «Apuja les vistes»

Crea una visualització nova per aquesta imatge

Duplica la finestra d'imatge (no la imatge) de la imatge seleccionada.

Suprimeix

Aquesta ordre només funciona sobre una imatge carregada sense finestra. Encara que les imatges es poden obrir amb l'ordre Finestra nova, si la imatge s'ha carregat sense finestra amb una ordre de procedència antiga (com gimp-image-new, file-png-load, etc.), no es podran descarregar encara que finalment les finestres es tanquin. Llavors, utilitzeu aquesta ordre per a tancar.