11. El menú «Finestres»

Aquest menú permet administrar les finestres del GIMP:

El nom del menú «Finestres» no s'adapta bé al mode finestra-única. No obstant, les funcions comprenen també el mode multi-finestra i finestra-única. L'aspecte depèn de la presència o absència d'imatges i acobladors:

Figura 16.250. Continguts del menú «Finestres»

Continguts del menú «Finestres»

Sense imatges obertes

Continguts del menú «Finestres»

Amb imatges obertes


 1. Finestres tancades recentment: Aquesta ordre obre la llista dels acobladors que s'han tancat fa poc i es poden tornar a obrir fent clic a sobre el nom. Recordeu que les finestres soltes no es tenen en compte.

  Per a obtenir més informació sobre els acobladors, consulteu Diàlegs i acobladors.

 2. Diàlegs acoblables: aquesta ordre obre la llista de finestres acoblables: vegeu la Secció 2.3, Secció 2.3, «Diàlegs i acobladors».

 3. Caixa d'eines: fent clic en aquesta ordre o utilitzant la drecera Ctrl+B, fa sortir la caixa d'eines, normalment junt amb l'acoblador de les opcions de l'eina. Tingueu en compte que en mode de finestra única normalment no té cap efecte, ja que la caixa d’eines forma part de la finestra principal.

 4. La llista de les finestres d'imatge obertes: en fer clic a un nom de la imatge, o utilitzant la drecera Alt+Número de la imatge, fa que s'activi la imatge.

 5. La llista dels acobladors oberts: els acobladors són anomenats pel nom del diàleg actiu en aquest acoblador. Fent clic al nom de l'acoblador, el fa sortir. Tingueu en compte que en el mode de finestra única només es mostraran els acobladors que no formen part de la finestra principal.

 6. Amaga els acobladors (Tab): aquesta ordre oculta els acobladors (normalment a l'esquerre i a la dreta de la imatge), deixant només la finestra de la imatge. L'estat de l'ordre es manté en sortir del GIMP i estarà en el mateix estat quan s'iniciï el GIMP.

 7. Mostra les pestanyes: en el mode de finestra única, aquesta ordre canvia si es mostren o no les pestanyes amb totes les imatges obertes. Per defecte es mostra la barra de pestanyes, però podeu amagar-la si no la necessiteu i voleu utilitzar l'espai de pantalla addicional.

  In multi-window mode this command is disabled.

 8. Posició de les pestanyes: en el mode de finestra única podeu utilitzar aquesta ordre per triar la posició de la barra de pestanyes que mostra les imatges carregades. Per defecte, la barra de pestanyes es troba a dalt, però podeu canviar-ho per mostrar-la a baix, a l'esquerra o a la dreta.

  In multi-window mode this command is disabled.

 9. Mode finestreta-única: quan s'activa, el GIMP és en mode finestra-única. Consulteu Mode de finestra única.