El filtre Llindar transforma la capa actual o la selecció en una imatge en blanc i negre, on els píxels blancs representen els píxels de la imatge on el valor del canal escollit està dins l'interval del llindar, i els píxels negres representen píxels amb un valor fora de l'interval del llindar.
Podeu utilitzar-la per a millorar una imatge en blanc i negre (per exemple, text escanejat) o per a crear màscares de selecció.
Nota | |
---|---|
A mesura que aquesta eina crea una imatge en blanc i negre, l'antialiàsing de la imatge original desapareix. Si això planteja un problema, utilitzeu l'eina Nivells. |
Hi ha diferents possibilitats d'activar l'eina:
Aquest filtre es troba en el menú principal
→ ,o fent clic a la icona en la caixa d'eines si l'eina Llindar està activada (està desactivada per defecte). Per a això consulteu Secció 6.13, «Caixa d'eines».
Els «Predefinits» són una característica habitual per a diverses ordres del color. Podeu trobar la seva descripció a Secció 8.1.1, «Característiques comunes dels colors».
Permet seleccionar quins canals s'utilitzaran per a aplicar el llindar. El valor per defecte és Valor, el qual utilitzarà tots els canals de color, però també podeu triar utilitzar un sol canal: Vermell, Verd, Blau i Alfa (només disponible quan la capa té un canal alfa), Luminància, o RGB).
Aquests dos botons a la dreta de la selecció del canal permeten escollir el tipus d'histograma mostrat.
L'eina Llindar proporciona un gràfic visual, un histograma, del valor d'intensitat de la capa o selecció activa. Podeu establir el rang del llindar utilitzant els quadres d'entrada mínim i màxim, o fent clic i arrossegant sobre el gràfic. Permet seleccionar una part de la imatge amb alguna intensitat des d'un fons amb una altra intensitat. Els píxels dins de la gamma són blancs, i els altres són negres. Ajusteu el rang per a obtenir la selecció que voleu en blanc sobre fons negre. El botó
es pot utilitzar per ajustar automàticament el llindar.Són característiques habituals descrites a Secció 8.1.1, «Característiques comunes dels colors».
Sometimes an element you want to extract from an image can stand out well against the background. In this case, you can use the Threshold tool to select this element as a whole, and then use a Quick mask.
First start decomposing your image into its RGB and HSV components by using the Decompose filter. A new grayscale image is created and the components are displayed as layers in the Layers Dialog. These layers come with a thumbnail but it is too small for an easy study. You can, of course, increase the size of this preview with the dialog menu (the small triangular button), but playing with the «eyes» is more simple to display the wanted layer in the decompose image. Select the layer that isolates the element the best.
Crideu l'eina llindar des de la imatge descomposta. Si moveu el cursor negre, ajusteu el llindar per a aïllar el millor element que vulgueu extreure. Probablement això no serà perfecte: millorarem el resultat amb la màscara de selecció que crearem.
Avís | |
---|---|
Assegureu-vos que heu seleccionat la capa adequada quan agafeu l'eina Llindar: quan s'ha obert, no podeu canviar a una altra capa. |
Assegureu-vos que la imatge que mostra la capa seleccionada estigui activa i copieu-la al porta-retalls amb Ctrl+C.
Ara, feu que la imatge original sigui activa. Feu clic al botó «màscara ràpida» i canvieu aquest color amb els . Tornem a la imatge original. Premeu Ctrl+V per a enganxar la capa copiada anteriorment.
de l'extrem inferior esquerre de la finestra de la imatge: la imatge es cobreix amb una màscara translúcida vermella (per defecte). Aquest color roig no s'adapta bé a la nostra imatge amb molt vermell: aneu al diàleg del canal, activeu el canalHeus ací! La màscara de selecció està preparada: podreu millorar la selecció com sempre. Quan la selecció estigui preparada, desactiveu la màscara ràpida fent clic de nou al botó: veureu el caminet de formiguetes al voltant de la selecció.
Vam utilitzar la Lupa per a treballar a nivell de píxel, la Selecció Lliure per a eliminar grans àrees no desitjades, el llapis (per a aconseguir límits durs), pintura negra per a eliminar zones seleccionades, pintura blanca per a afegir zones seleccionades, especialment per a la tija.