Anexa E. Licența de documentație liberă GNU

Versiunea 1.2, noiembrie 2002

Cuprins

1. PREAMBUL
2. APLICABILITATE ȘI DEFINIȚII
3. COPIEREA TEXTUALĂ
4. COPIEREA ÎN CANTITĂȚI MARI
5. MODIFICĂRI
6. COMBINAREA DOCUMENTELOR
7. COLECȚII DE DOCUMENTE
8. AGREGAREA CU LUCRĂRI INDEPENDENTE
9. TRADUCERE
10. TERMINARE
11. REVIZIILE VIITOARE ALE ACESTEI LICENŢE
12. ADDENDUM: Cum se utilizează această licență pentru documentele dumneavoastră

Rețineți că orice traduceri ale licenței de documentație liberă GNU nu sunt publicate de Fundația pentru Programe Libere iar termenii legali ai distribuției pentru programul care utilizează GNU FDL se aplică doar pentru textul original în limba engleză GNU FDL .

Echipa de documentație GIMP

Drepturi de autor (C) 2000,2001,2002 Fundația pentru Programe Libere, Inc. 59 Temple Place, Suite 330, Boston, MA 02111-1307 USA. Este permis oricui să copieze și să distribuie copii textuale ale acestui document de licență, dar modificările nu sunt permise.

1. PREAMBUL

Scopul acestei licențe este de a face un manual, documentație, sau alte documente utile și funcționale libere în sensul libertății de a asigura pentru oricine libertatea efectivă de a copia și redistribui, cu sau fără modificare, fie în scop comercial sau nu. În al doilea rând, această licență păstrează pentru autor și editor o modalitate de a obține credit pentru munca lor, fără a fi făcut responsabil pentru modificările efectuate de alții.

Această licență este un fel de stâng de autor (copyleft), care presupune ca lucrările care sunt derivate să fie ele însele libere în același sens. Complementează Licența generală publică GNU GPL, care este o licență de stâng de autor (copyleft) realizată pentru programe libere.

Am conceput această licență pentru a o utiliza pentru manualele programelor libere, deoarece programele libere au nevoie de documentație liberă: un program liber trebuie să vină cu manuale care oferă aceleași libertăți oferite de program. Dar această licență nu este limitată la manuale de programe de calculator; poate fi folosit pentru orice muncă textuală, indiferent de scop sau dacă este publicat ca o carte tipărită. Vă recomandăm această licență în principal pentru lucrări al căror scop este de instruire sau de referință.