6.23. Controladors d'entrada

Figura 15.110. Preferències de controladors d'entrada

Preferències de controladors d'entrada

Aquest diàleg té dues llistes addicionals de controladors d'entrada: Controladors disponibles a l'esquerra, Controladors actius a la dreta. S'utilitza per a habilitar o inhabilitar dispositius d'entrada i configurar-los.

Un clic sobre un element el ressaltarà i podeu moure el controlador d'una llista a una altra fent clic sobre la tecla del cursor respectiva. Quan intenteu moure un controlador des de la llista de controladors actius a la de controladors disponibles, apareix un diàleg i tindreu l'opció de llevar-lo o de deshabilitar-lo.

Quan feu un clic doble sobre un controlador (generalment actiu) o bé feu clic sobre el botó Edita en la part inferior de la llista, podeu configurar aquest controlador en la finestra del diàleg:

Roda del ratolí principal

Figura 15.111. Roda del ratolí principal

Roda del ratolí principal


General
Mostra les incidències d'aquest controlador

Aquesta opció s'ha d'activar si voleu una impressió en «stdout» (sortida estàndard) dels esdeveniments generats pels controladors habilitats. Si voleu veure aquests esdeveniments, hauríeu d'iniciar el GIMP des d'un terminal o fent que s'imprimeixi la sortida estàndard en un fitxer amb una redirecció de la consola. L'ús principal d'aquesta opció és per a depuració.

Activa aquest controlador

Aquesta opció s'ha d'activar si voleu afegir una acció nova a la roda del ratolí.

Esdeveniments de la roda del ratolí

En aquesta finestra amb barres de desplaçament teniu: a l'esquerra, els esdeveniments possibles quant a la roda del ratolí, més o menys associats amb tecles de control; a la dreta, l'acció assignada als esdeveniments. També teniu dos botons, un que Edita l'esdeveniment seleccionat, l'altre que Cancel·la l'acció de l'esdeveniment seleccionat.

Algunes accions encara estan assignades a esdeveniments. Semblen ser exemples, ja que no són funcionals.

Seleccionar l'acció assignada a l'esdeveniment

Després de seleccionar un esdeveniment, si feu clic en el botó Edita, obriu el diàleg següent:

Figura 15.112. Selecciona l'acció per l'esdeveniment del controlador

Selecciona l'acció per l'esdeveniment del controlador

Si existeix una acció per a aquest esdeveniment, la finestra s'obrirà sobre aquesta acció. Si no, la finestra mostrarà una llista amb les seccions de les accions ordenades. Feu clic sobre una acció per a seleccionar-la.

Teclat principal

Podeu usar aquest diàleg de la mateixa manera que per a la roda del ratolí. Els esdeveniments estan relacionats amb les tecles del cursor, combinat o no amb tecles de control.

Figura 15.113. Teclat principal

Teclat principal

[Nota] Nota

Trobareu un exemple d'aquestes nocions en crear un pinzell de mida variable.