14. Dibuixa objectes senzills

En aquesta secció aprendreu com crear objectes senzills en el GIMP. És bastant fàcil una vegada que sabeu com fer-ho. El GIMP proporciona un extens conjunt d'Eines i accessos directes en els quals la majoria dels usuaris novells es perden.

14.1. Dibuixa una línia recta

Comenceu dibuixant una línia recta. La forma més senzilla de crear una línia recta és utilitzant la vostra eina pinzell preferida, el ratolí i el teclat.

Procediment 7.1. Dibuixa una línia recta

 1. Figura 7.33. Una imatge nova

  Una imatge nova

  El diàleg mostra una imatge nova, farcida amb un fons blanc.


  Creeu una imatge nova. Seleccioneu la vostra eina pinzell preferida o utilitzeu el llapis, si teniu dubtes. Seleccioneu un color del primer pla, però assegureu-vos que els colors del primer pla i del fons són diferents.

 2. Figura 7.34. Inici de la línia recta

  Inici de la línia recta

  El diàleg mostra una imatge nova, amb el primer punt que indica l'inici de la línia recta. El punt té un color del primer pla negre.


  Feu un punt d'inici fent clic a l'àrea de mostra la imatge amb el botó esquerre del ratolí. El llenç hauria de semblar-se a Figura 7.33, «Una imatge nova».

 3. Figura 7.35. La línia d'ajuda

  La línia d'ajuda

  La captura de pantalla mostra la línia d'ajuda, que indica com quedarà la línia acabada.


  Mantingueu premut el botó Maj del teclat i allunyeu el ratolí del punt inicial que vau crear. Veureu una línia fina que indica com quedarà finalment la línia.

 4. Figura 7.36. La línia després del segon clic

  La línia després del segon clic

  La línia creada apareix en la finestra d'imatge després de dibuixar el segon punt (o punt final), mentre manteniu premuda la tecla Maj.


  If you're satisfied with the direction and length of the line, click the left mouse button again to finish the line. GIMP displays a straight line now. If the line doesn't appear, check the foreground and background colors and be sure that you kept the Shift key pressed while painting. You can keep creating lines by continuing to hold the Shift key and creating additional end points.