6.4. Gestió del color

[Nota] Nota

For color profile related actions of an image file, see Secció 6.8, « Gestió del color ».

For color display related view settings, see Secció 5.12, «Gestió del color».

Figura 15.86. Preferències de gestió del color

Preferències de gestió del color

6.4.1. Opcions

Aquesta pàgina us permet personalitzar la gestió del color del GIMP.

Algunes de les opcions permeten triar un perfil de color d'un menú. Si el perfil desitjat encara no està present al menú, podeu afegir-lo fent clic a Selecciona el perfil de color del disc....

[Suggeriment] Suggeriment

Els fitxers que contenen perfils de color són fàcilment recognoscibles pel seu sufix .icc. A més d'això, normalment s'emmagatzemen junts en només uns pocs llocs. Si esteu executant el GIMP al Mac OS X, hauríeu de provar /Library/ColorSync/Profiles/ i Library/Printers/[manufacturer]/Profiles.

Mode visualització de la imatge

Amb aquesta opció, podeu decidir com funciona la gestió del color del GIMP. Hi ha tres modalitats entre les quals podeu triar:

 • Sense gestió del color: triar això tanca completament la gestió del color al GIMP.

 • Visualització amb gestió de color: permet la gestió del color del GIMP i proporciona una visualització completament corregida de les imatges d'acord amb el perfil de color indicat per a la pantalla.

 • Prova en pantalla: en triar aquesta opció, habiliteu la gestió del color del GIMP no només per a aplicar el perfil per a la pantalla, sinó també per al perfil de simulació de la impressora seleccionat. En fer-ho, podeu previsualitzar els resultats en color d'una impressió amb aquesta impressora.

  [Nota] Nota

  Tingueu en compte que la gestió del color del GIMP s'utilitza per a millorar la visualització d'imatges i la incrustació de perfils només als fitxers d'imatge. Més específicament, les opcions que trieu en aquest diàleg no s'utilitzen per a imprimir des del GIMP. Això es deu al fet que la impressió és una tasca especial feta per un motor d'impressió que no forma part del GIMP.

Visualització gestionada del color

Perfil del monitor

 • Cap: el GIMP utilitza el perfil colorimètric del monitor.

 • Selecciona el perfil de color del disc: selecciona un perfil que tinguis disponible a l'ordinador.

Proveu d'utilitzar el perfil del monitor del sistema

 • Quan s'habilita, el GIMP intentarà utilitzar el perfil de color de visualització proporcionat pel sistema. El perfil del monitor configurat només s'utilitza com a reserva.

Propòsit de la renderització

 • Aquesta opció tracta sobre com es converteixen els colors des de l'espai del color de la imatge al dispositiu de visualització. Hi ha quatre modes disponibles: «Perceptiu», « Colorimètrica relativa», «Saturació» i «Colorimètrica absoluta».

  La colorimetria relativa sol ser la millor opció (per defecte). Tret que utilitzeu un perfil de monitor LUT (la majoria dels perfils del monitor són matrius), triar la intenció perceptiva en realitat us proporciona una colorimetria relativa. Vegeu també Propòsit de la composició .

Usa la compensació del punt negre

 • Aquesta opció està marcada per defecte. No useu la compensació del punt negre a menys que tingueu algun motiu per no fer-ho.

Optimitza la visualització de la imatge per a:

 • Dues opcions: Velocitat i Precisió/ Fidelitat del color. La «Velocitat» està activada per defecte. Si no, la visualització d'imatges pot sortir millor a costa de la velocitat.

Prova en pantalla

La prova en pantalla és un mecanisme que et permet veure a la pantalla com serà la impressió en paper. En general, és una prova en pantalla des de l'espai de color de la imatge a un altre espai de color (impressora o un altre dispositiu de sortida).

Optimitzeu les proves de programari per a:

Dues opcions: Velocitat i Precisió/ Fidelitat del color. La «Velocitat» està activada per defecte. Si no, les proves de programari poden sortir millor a costa de la velocitat.

Marca els colors de la gamma

Quan aquesta casella està marcada, la prova suau marcarà colors que no es poden representar a l'espai de color de destinació. A la dreta hi ha un botó de color que podeu fer-hi clic per a obrir un selector de color per a triar el color que voleu utilitzar per a marcar a partir de colors de gamma.

Perfils preferits

Perfil RGB

Per defecte és «Cap», cosa que fa que s'utilitzi el perfil RGB integrat. Podeu seleccionar un altre perfil de color de l'espai de treball RGB des del disc: s'oferirà al costat del perfil integrat quan es pugui triar un perfil de color.

Perfil de l'escala de grisos

Per defecte és «Cap», cosa que fa que s'utilitzi el perfil integrat en escala de grisos. Podeu seleccionar un altre perfil de color de l'espai de treball en escala de grisos des del disc: s'oferirà al costat del perfil integrat quan es pugui triar un perfil en escala de grisos.

Perfil CMYK

Per defecte és «Cap». Podeu seleccionar des del disc un perfil de color CMYK de l'espai de treball per a convertir RGB a CMYK.

Polítiques

Quan s'obri un fitxer

Per defecte «Pregunta què fer». També podeu seleccionar «Conserva el perfil incrustat» o «Converteix al perfil integrat sRGB o en escala de grisos» per a indicar com tractar els perfils de color incrustats en obrir un fitxer d'imatge.

[Nota] Nota

Per a més explicacions:

 • Els perfils ICC s'expliquen a la Viquipèdia [WKPD-ICC].

 • Vegeu el projecte OpenICC ([OPENICC]) on el GIMP i altres grans noms de la infografia gratuïta contribueixen.

Alguns perfils de color disponibles en línia:

 • Espai de treball ICC sRGB: ICCsRGB[ICCsRGB]

 • Espai de treball Adobe RGB98: Adobe RGB (1998)[AdobeRGB]

 • Perfils ECI (European Color Initiative): ECI[ECI]

Diàlegs dels filtres

Mostra les opcions de color avançades: les opcions avançades de color als diàlegs de filtres no són visibles quan aquesta opció no està marcada.